Buildien tuotekehitystiimi etsii uutta verta – viisi syytä liittyä joukkoomme

Merkityksellistä työtä rakentamisen laadun parantamiseksi, rentoa tekemisen meininkiä unohtamatta. 

Kun Buildie perustetiin vuonna 2015, ohjelmistokehitystä lähdettiin pyörittämään alihankkijan voimin. Koska yritys on kasvanut huimaa vauhtia, on oman tuotekehitystiimin perustaminen tullut ajankohtaiseksi.

Tähän mennessä mukaan on jo löytynyt neljä kovaa peluria, mutta lisäkäsille olisi käyttöä. Teknologiajohtaja Petri Saarinen, Lead Developer Petri Liukkonen, testaaja Petter Aherto ja Lead Web Developer Petri Sandström kertovat, mikä tekee Buildiesta fiksun työpaikan. 

1. Pitkäjänteistä työtä yhden tuotteen parissa 

Buildiella keskitytään aina yhteen projektiin kerrallaan, joten päällekkäiset ja jatkuvasti muuttuvat asiakasprojektit ovat historiaa. Koska työtä tehdään pitkäjänteisesti yhden tuotteen parissa, irrallisten koodinpätkien sijaan saa rakentaa isoa kuvaa. 

– Tästä tekee mielekästä se, että kättensä jäljen näkee nopeasti. Kuulemme aina asiakkailta, mitä mieltä he ovat olleet kehittämistämme ratkaisuista, Petri Saarinen kertoo. 

– Kyllähän siitä tulee hyvä fiilis, kun kuukausittain saa toimittaa asiakkaille hyviä ja toimivia uusia asioita. Meillä hommat pyritään järjestämään siten, että hommaa on sopivasti eikä tekemättömään työhön hautaudu. Meillä ei tehdä hätäisesti huonoa, vaan pitkäjänteisesti hyvää laatua ja toimivaa kokonaisuutta, Petter Aherto täydentää.

2. Työnkuva on tekijänsä näköinen

Vaikka työ keskittyy yhteen tuotteeseen, se ei kuitenkaan ole yksipuolista. Laajan ja kansainvälisille markkinoille suuntaavan tuotteen parissa kehitettävää riittää. Kokonaisuus rakentuu pala palalta ja pelkän koodaamisen lisäksi tuotetiimin jäsenet voivat halutessaan osallistua myös suunnitteluun. Työntekijöitä ei yritetä painaa mihinkään olemassa olevaan sabluunaan – luvassa on vapautta ja vastuuta.  

– Meillä ei ole hierarkiaa, vaan jokainen kantaa vastuuta ja omakohtaisesti tarttuu asioihin, joita on hyvä edistämään, Petri Liukkonen toteaa. 

Kansainvälistymisen pilottivaihe on parhaillaan menossa Tanskassa. Nyt Buildiessa rakennetaan pohjia, joilla voidaan palvella laajasti useita maita. Kasvu mahdollistaa urakehityksen firman sisällä. 

– Kasvavassa yrityksessä on aina keksittävä uusia ratkaisuja ja tehtävä asioita paremmin. Urakehitys tulee siinä vähän luonnostaan, omien kykyjen mukaan. Täällä jokainen saa hyödyntää omia vahvuuksiaan, Aherto sanoo. 

Muun muassa Buildien ulkoasussa olisi luvassa työnsarkaa, mikäli sen puolen kokee omakseen. 

– Tähän asti olemme menneet toiminnallisuus edellä, joten visuaalisuudessa meillä on vielä kehittämistä. Jos visuaalista osaamista löytyy, sitä pääsee kyllä käyttämään, jos haluaa, Aherto vinkkaa.

3. Perinteisen toimialan vanhentuneiden käytänteiden murtaminen

Buildiella työn mielenkiintoa ja merkityksellisyyttä lisää se, että yritys pyrkii murtamaan perinteisen ja hitaasti muuttuvan rakennusalan toimintatapoja. 

– Jos ennen on käytettyä kynää ja paperia työmaaraporttien täyttämiseen, nyt se onnistuu Buildiella. Lähtökohtana ovat käytettävyys ja asiakkaan tarpeiden monipuolinen huomioiminen, joten tässä ei ole kyse vain dokumenttien sähköistämisestä pdf-muotoon. Työmme tulokset säästävät työnjohtajien aikaa välittömästi. Se on hieno onnistuminen, Saarinen pohtii. 

– Suurin motivaattori on se, että tässä työssä pääsee vaikuttamaan rakentamisen laatuun. Eikä pelkästään Suomessa vaan myös kansainvälisesti, Liukkonen lisää. Myös Sandström on samoilla linjoilla: 

– Kyllä se motivoi, kun työllä on missio, joka näkyy oikeasti rakennustyömaan arjessa. Kaikkien kehitettävien ominaisuuksien tehtävä on auttaa asiakkaita onnistumaan työssään. 

 4. Ei historian painolastia

Buildiessa on kyse täysin uudesta tuotteesta, joten työ koostuu pitkälti uuden rakentamisesta. 

– Tässä ei muuteta 20 vuotta vanhaa monsteria, vaan tehdään uutta, Saarinen muistuttaa. 

Koska kyseessä on uusi tuote, pääsevät tuotekehittäjät vaikuttamaan vahvasti teknologiavalintoihin ja toimintaa kehittäviä prosesseja testataan ennakkoluulottomasti. Työkalut ovat moderneja ja muun muassa agile on kovassa huudossa. 

– Yksi syy, jonka takia halusin tulla juuri Buildielle töihin, oli se että tuote on vielä alkuvaiheessa ja kehitettävää löytyy paljon. Kun uusia  ominaisuuksia lähdetään rakentamaan nollista, samalla on mahdollista vaikuttaa myös kehittäjäpuolella ja parantaa kehittäjäkokemusta, Sandström toteaa. 

– Tässä pääsee kehittämään sekä tuotetta että koko firmaa. Jos jotain haluaa uudistaa tai tehdä paremmin, mielellään kuulemme hyväksi havaituista toimintatavoista tai teknologioista, Liukkonen lisää.

5. Upea tiimi, jonka kokoonpanoon pääsee itse vaikuttamaan

Buildien tiimi koostuu kovan luokan ammattilaisista, joilla on takanaan monipuolisesti kokemusta aina Nokialta Lääketietokeskukseen. Tiimistä löytyy aina joku, joka osaa auttaa eikä kaveria jätetä. 

–  Kun firmassa on vähemmän porukkaa, syntyy tiiviimpi yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa. Juuri nämä pienemmän firman edut toivat minut Buildielle. Vaikka aloitin työt koronaepidemian keskellä ja tutustuminen on tapahtunut pitkälti etäyhteyksillä, olen päässyt hyvin porukkaan mukaan, Sandström toteaa. 

Parhaillaan haettavat kehittäjä tulevat solahtamaan osaksi core-tiimiä ja pääsevät vaikuttamaan tiimin rakentumiseen tulevien rekrytointien myötä. 

– Ne, jotka tulevat mukaan tässä alussa, ovat avainasemassa muokkaamassa infrarakentamisen toimialan pelisääntöjä. Nämä ensimmäiset paikat ovat parhaat paikat, Saarinen muistuttaa.

– Ja onhan meillä täällä rento ilmapiiri. Huumori kukkii ja meininki on rentoa ja avointa. Jopa nuorekasta, ainakin henkisellä tasolla, Aherto virnistää. 


Kiinnostaako Buildie työnantajana?
Tutustu yritykseemme ja avoimiin työpaikkoihin täältä, tai pistä avoin hakemus meille!